Hos Dekode -

Forfatter: dekode

Er du den vi leter etter?

Dekode leter etter nye designere, utviklere og DevOps Manager til å bli en del av vårt team, i Skandinavias største WordPress-miljø. Vi har tatt en prat med Henning Hovland, CTO hos Dekode, om hva han ser etter hos nye søkere.

En sofaprat med Henning Hovland (CTO)

Intervju med Henning Hovland, CTO i Dekode om WordPress og hva vi leter etter når vi ansetter nye folk.
Henning Hovland, CTO i Dekode

Dette er Henning, Henning Hovland. Han er CTO hos Dekode og er en av de som vil lese din søknad, og eventuelt møte deg til intervju. Vi har tatt en liten prat med han for å høre hvordan det er å jobbe hos Dekode. Hva han egentlig leter etter når han ser etter nye kollegaer til vårt Oslo-kontor?

–Vi leter etter designere som skjønner det digitale, og utviklere som skjønner design. Da kan man bedre jobbe sammen som en enhet og lage det beste resultatet for kundene, sier Henning.

Vi sitter avslappet med hver vår kaffekopp i skinnsofaen på kontoret i Tollbugata i Oslo. Det er ikke lenge siden Dekode flyttet inn i de store, nyoppussede lokalene. Der dominerer grønne planter i et åpent kontorlandskap med moderne møterom og koselige putekroker i vinduskarmene og skaper en hyggelig og avslappet atmosfære.

Henning snakker om Git flow og prosjektstruktur på Dekode Days

–Du er ganske ny i Dekode selv, Henning. Hvordan har det vært å starte her?

–Jeg følte meg veldig velkommen og ble tatt imot med åpne armer. Jeg ble satt til utfordrende og spennende arbeidsoppgaver fra dag én, forteller Hennig. Han har tidligere jobbet som Lead architect web for Tidal.  –Dekode er en sosial arbeidsplass. Vi er opptatt av å lage en god kultur og fasiliteter for mye frihet for våre ansatte. Her ønsker vi å skape god kultur, fordi vi mener at det er et viktig målepunkt for suksessen til selskapet. Det merker man gjennom sosiale arrangementer, som også gjør det er lett for nye å bli kjent.

Dekode er et forholdsvis ungt selskap som ble startet i 2010. Nå har Dekode etablert seg og vokst til et byrå med 35 + ansatte, både i og utenfor Norge. Og ikke minst har Dekode blitt det største spesialistbyrået på WordPress i Skandinavia.

–Jeg ønsker å være med på å utforme og veilede Dekode på veien videre, sier Henning.  –Selv om vi er et etablert selskap har vi muligheten til å snu oss kjapt rundt. Det får man ikke så mange andre steder. Det er mange kule kunder og vi har med en veldig bra visjon. I tillegg har vi et tydelig mål om å jobbe med kunder som har en samfunnsnytte, altså noe som er større og viktigere enn bare det kommersielle.

Dette vises gjennom prosjekter vi jobber med Bymisjonen, Redningsselskapet og  Norsk Nettverk for Downs syndrom.

–33% av verdens nettsteder er på WordPress, så det har en vesentlig markedsandel og er en solid publiseringsløsning. Det gjør at man kan jobbe mer med kundeopplevelsen, design og funksjon, enn man kan om man må bygge systemet fra bunn, hver gang. Vi er eksperter på WordPress enterprise segmentet og det er vi stolte av.

–Hvorfor vil du jobbe med WordPress?

Han legger til at man kan bruke WordPress som en kjerne og bruke andre type aps, som JavaScript og React apps baserte front-ends.  –Dette synes jeg personlig er veldig spennende, sier Henning. – Det åpner for helt nye måter å jobbe på. Da kan vi tenke at vi har en publiseringsløsning i bunn, men hvor man konsumerer innholdet er ikke så definert lenger.

Treplate med WordPress logoen brodert står i vinduskarmen hos Dekode.
Dekode designer og koder verktøy i WordPress for kunder med langsiktige digitale behov

Dekode vokser fort og har mange spennende kunder i kundeporteføljen. Derfor leter vi nå etter nye designere og utviklere, samt en DevOps manager.

–Hva leter du etter hos en UX-designer?
–De må åpenbart kunne digital design,sier Henning. –For en UX-designer er det å skjønne bruksmønsteret og kundens behov viktig. Vi leter etter en som har forretningsforståelse og greier å sette seg inn i hvordan vi kan hjelpe kunden med å løse sine behov. Og det krever jo litt innsikt. Jeg mener den beste designeren er en som kan kode litt selv og som skjønner hvordan det er å realisere et design ut i en digital flate.

–Vi er også veldig opptatt av at man greier å sette designet sitt i et system. Fra et teknologi-perspektiv skifter fokuset nå mer fra at vi designer en side, til at vi jobber mer med blokker eller moduler. En block-tankegang, som i Gutenberg, gjør at vi må designe litt annerledes; en modul bør være kontekst-uavhengig.

Ansatte i Dekode sitter i et lite møterom med fin belysning og bilde. Viser de kule lokalene våre i Tollbugata.
I våre nye lokaler i Tollbugata er det både åpent kontorlandskap, møterom og mange små, hyggelig steder man kan ha uformelle møter og idémyldring.

–Og hva ser du etter hos en utvikler?

–Designer og utvikler blir et tett team. En designer hos oss kan mene noe om hvordan ting gjøres fra et teknisk perspektiv. En utvikler hos oss kan si noe om at designet ikke fungerer optimalt.

Dekode ser etter personer som er lidenskapelig opptatt av faget sitt og har lyst til å lage løsninger som gjør hverdagen til kundene våre enklere. I tillegg forventer vi at du er trygg og sikker på din evne til å skrive kode av høy kvalitet. Du tørr å stille spørsmål og utfordre vedtatte sannheter, samtidig som du er god til å lytte, både til kunder og kollegaer.

Alle de ansatte i Dekode på Opera-taket.
I Dekode er vi kreative teknologer. Vi bringer designere og utviklere tettere sammen for å skape de beste digitale brukeropplevelsene.

–Hvorfor trenger vi en DevOps Manager?

–Automatisering blir en viktig del av det Dekode skal gjøre fremover. Vi ønsker derfor å ansette en DevOps Manager som skjønner hvordan han/hun kan automatisere en del av de tingene vi gjør hele tiden. Alt fra oppsett av utviklings- og produksjonsmiljøer til å hjelpe oss med å lage det hosting-produktet som vi skal gå inn i fremtiden med. WordPress beveger seg i retningen av at veldig mye kan automatiseres. Når vi har satt opp en god rutine får vi eliminert mange feilkilder. Vi har alt gjort mye, men jeg drømmer om en helt sømløs prosess. Vi trenger derfor en person som er bevandret med serverteknologi, automatiseringsverktøy og sky-baserte tjenester.

–Må man ha mange års erfaring i bransjen for å søke, eller er dere åpne for andre også?

–Så lenge man har en solid grunnpakke som er bra, har en god innstilling og kjenner seg igjen i det vi søker etter, er vi åpne for søknader fra alle. «Hire for attitude, train for skills» er en bra tankegang, for her gir vi deg rom til å vokse og utvikle deg, avslutter Henning.

Har du lyst til å jobbe i Dekode?

Her finner du til en hver tid oppdatert oversikt over hva og hvem vi leter etter!
Les også «Hva er digital design?» om Dekode sin tilnærming til design.