Hos Dekode -

Forfatter: Julia Edin

Fire organisasjoner vant workshop!

Noen ganger blir det som virker som en god idé, ganske mer komplisert enn man forestilte seg. Og det ble det virkelig for oss i Dekode da vi skulle kåre én vinner blant alle organisasjonene som hadde søkt vår konkurranse om oppstartsmøte og workshop. 

Folk samlet rundt bord for worskshop for organisasjoner
Illustrasjon: Ingrid Rognstad

Hvordan velge?

For hvordan kan man egentlig velge mellom så mange gode formål? Formål som alle har til felles at de vil hjelpe mennesker med utfordringer? Være seg barn med dårlig syn i Afrika, kvinner som trenger arbeid i Sør-Amerika, kreftrammede i Norge, støtteforeninger for kronisk syke, ungdommer som trenger fritidstilbud eller har rusutfordringer.

Vi satte oss ned med bunken av søknader og gikk nøye gjennom hver og en av dem. Vi diskuterte hvem vi hadde potensiale for å hjelpe best og landet til slutt på fire søknader – som vi rett og slett ikke klarte å velge mellom. I stedet bestemte vi oss for at disse fire alle fortjente å vinne. 

Ikke én, men fire organisasjoner

– Vi synes det var mange fine formål og har valgt å gå løs på flere, sier daglig leder i Dekode Magne Ilsaas. – Vi håper at vi kan bli bedre kjent med disse organisasjonene gjennom et oppstartsmøte, og deretter tilrettelegge en workshop etter deres behov. Vi ønsker å hjelpe dem med å konkretisere en plan som de kan jobbe mot, for å få fart på ting. Vi håper blant annet at vi kan hjelpe dem med å brekke opp oppgavene og utfordringene de har i dag, og samtidig bevisstgjøre de på hvordan de kan forbedre nettsidene deres og nå ut til enda flere med sine budskap. 

Kompetanse til å hjelpe flere

William Tomter er rådgiver i Dekode og skal være med på en workshop. Han håper det vil føre til både læring og engasjement, for oss i Dekode og for organisasjonene. 

– Det er fantastisk å være i en posisjon der vi faktisk kan bidra til noe positivt. I disse organisasjonene sitter det mennesker som er genuint opptatt av å hjelpe andre. I Dekode har vi jobbet med organisasjoner en god stund nå, noe som betyr at vi sitter på en spesifikk kompetanse, som kan gjøre det lettere for oss å hjelpe dem med å komme seg videre. De som jobber i organisasjonene kan faget sitt og temaet sitt. Å kombinere det med den digitale kunnskapen vi i Dekode sitter på, gjør at vi kan hjelpe flere med mindre midler fordi man kan jobbe mer effektivt. 

Følg med!

Vi har valgt og kontaktet fire organisasjoner som er invitert til oppstartsmøte og deretter workshop. Navnene holder vi foreløpig hemmelige, men vil skrive mer om hvem de er og prosessen etter hvert. Vi gleder oss stort til å bli kjent med disse fire og vil samtidig takke alle som sendte inn søknader! 

PS…

Vi leter etter flere flinke folk til å jobbe i Dekode. Vil du være med på å jobbe med kunder som gir god magefølelse og tar et samfunnsansvar? Vi har ledige stillinger som utvikler, prosjektleder og strategisk digital rådgiver.