Hos Dekode -

Forfatter: Julia Edin

Strategisk digital rådgiver – Dekode sikter høyt når vi leter etter ny kollega

Tre ord står øverst på ønskelista når Dekode nå leter etter en ny kollega.  Strategisk. Digital. Rådgiver. Men finnes det? Og hvilke oppgaver vil en slik person ha i Dekode? 

Rådgiver William Tomter skriver på en tavle

Kommersiell rådgiver

– Drømmescenarioet er at vi finner en strategisk tenkende person, med sterk kommersiell forståelse og digital erfaring, men som fortsatt kan tenke løsning. Magne Ilsaas, daglig leder i Dekode er ikke redd for å sikte høyt. Hvor en slik person finnes, om det er i et byrå, i en bedrift eller organisasjon, aner han ikke, men han håper personen som passer beskrivelsen vil bli en del av miljøet vårt i Dekode. 

Rådgiverne i Dekode har ansvaret for at prosjektene vi gjennomfører på vegne av kundene våre, skaper verdi for dem og deres sluttbrukere. En rådgiver blir bindeleddet mellom kunden og teamet, som skal designe og utvikle, og må evne å oversette brukerbehov til løsningsbeskrivelser og oppgaver som det er mulig løse innenfor scope, tid, budsjett. 

– I Dekode kommer oftere og oftere kunder med behov for nettside, men underveis i prosessen ser vi fort at vi blir kommersiell rådgivere. I tillegg til å kunne tenkte løsning på en nettsiden, må vi da kunne se på forretningsstrategier, mål og visjon. Vi tror vi vinner mye på å ha gode rådgivere, som kan være med på kna problemene og løsningene, sammen med både teamet sitt og kunden. Derfor leter vi etter en rådgiver som både har strategisk og digital kompetanse, sier Magne. 

Å ta riktig valg

Portrett av Jørgen Bertelsen
Rådgiver / Teamlead i Dekode
Jørgen Bertelsen
Rådgiver / Teamlead i Dekode

Jørgen Bertelsen er den nyeste rådgiveren i Dekode. Opprinnelig er han utdannet industridesigner, men har jobbet i ulike designmiljøer de siste 17 årene. Hvorav rundt åtte år som rådgiver.  

– Å være en strategisk rådgiver handler om å se det store bildet og sammenhengen mellom ønsker, effekt og ressurser. Det å være en sparringspartner som kan rådgi kunden til å ta riktig valg, i forhold til hva de ønsker å oppnå, men også i forhold til modenhet og ressurser. Noen ganger betyr det å holde igjen, andre ganger å utfordre og å pushe de litt lenger og raskere.

I Dekode jobber vi med WordPress som plattform for våre kunder. Hver for oss er vi rådgivere, prosjektledere, designere eller utviklere, men sammen er vi kreative teknologer. Vi tenker det skiller oss fra andre fagmiljøer. Derfor ser vi etter en person som har jobbet med, og har erfaring med, mellomstore til store digitale prosjekter, og som gjerne flere års erfaring innen teknologiutvikling. 

Å spille hverandre gode

William Tomter er også rådgiver i Dekode. Bak seg har han ni år som prosjektleder med digitalt fokus, hvorav fire år i Dekode. Han mener at hans ansvar som rådgiver er å sette seg inn i kundens posisjon, og å se både muligheter og begrensninger, og å forholde seg til budsjett.

Portrett av William Tomter Rådgiver / Teamlead i Dekode
William Tomter
Rådgiver / Teamlead i Dekode

– Det beste med å være rådgiver i Dekode er folka! Kollegaene mine og kundene mine. Det er de som betyr mest for meg. Det er givende å klare å løse utfordringer som er reelle for kunden. Samtidig er det viktig å utfordre kundens perspektiv og å hjelpe dem se nye strategiske muligheter for å oppnå deres forretningsmål og visjon. Dersom jeg får et kaotisk og komplekst prosjekt, gir det meg en enorm mestringsfølelse å klare å nøste opp i det og løse problemene sammen med prosjektteamet. Jeg liker å spille andre gode og synes det er utrolig inspirerende å jobbe med så flinke folk, både internt og hos kunde. 

Selv om rådgiverne jobber på hvert sitt team vil de også møtes jevnlig for å snakke om kunder, prosjektutvikling og felles kompetanseutvikling. William og Jørgen ønsker seg en ny kollega som er faglig dyktig, og som har et ønske om både å lære bort og å lære av andre. En som kan bli en del rådgivermiljøet og en del av Dekode-fellesskapet. 

Tar du utfordringen? 

Les søknadsbeskrivelsen hos Nye Kloke Hoder og send inn din søknad til Nye Kloke Hoder eller direkte til oss i Dekode på [email protected] innen 17.03.2020

Vi gleder oss til å høre fra deg!