La oss introdusere deg for Gutenberg!

Hva er Gutenberg? 

Gutenberg er et modulbasert redigeringsverktøy i WordPress, som gir stor fleksibilitet for både utviklere, designere og redaktører.

Gutenberg gir oss i Dekode muligheten til å bygge flotte og gode redaksjonelle løsninger for våre kunder. For deg som kunde betyr det at du slipper å tvinge innholdet ditt inn i en mal, som ikke alltid passer. Nå får du i stedet friheten til selv å tilpasset sideoppsett og innlegg på en enkel måte, ved bruk av moduler.  

Møt dine nye bestevenner: moduler! 

Med Gutenberg bygger man moduler, basert på blokk-prinsippet. Se for deg en eske full av legoklosser som kan pusles sammen på utallige ulike måter. Gutenberg gir oss muligheten til å designe, kode og bygge våre egne moduler eller “legoklosser”. Disse kan kundene selv bruke til fleksible løsninger og layouter. 

Moduler er et flott, nytt verktøy som kan brukes til  å bygge engasjerende innhold. Med moduler kan du sette inn, organisere og style innhold med lite teknisk kunnskap. I stedet for å bruke tilpasset kode, kan du legge til en blokk og fokusere på innholdet ditt. Dette gir redaktører stor frihet til selv å kunne tilpasse en side eller et innlegg etter innholdet – uten å være eksperter eller utviklere.

Bilde av hvordan det ser ut med de ulike valgene i Gutenberg

Tilpasset til fremtiden

Hele redigerings-opplevelsen med Gutenberg er laget for medierike sider og innlegg. Dette for at du skal kunne bruke bilder, videoer og andre mediefiler slik du ønsker. Gjennom modulene vil du oppleve fleksibilitet og lekenhet når du skal utforme innholdet ditt.  

Gutenberg gjør at nettsiden blir langt mer fleksibel og kan tilpasses fremtiden, fremfor å bli utdatert etter ett år eller to. Vi i Dekode kan enkelt oppdatere, endre eller bytte ut enkelt moduler for deg som kunde. Det gjør at nettsiden kontinuerlig vedlikeholdes og forbedres etter ditt behov. På den måten vil du ha en nettside som alltid er oppdatert, i stedet for å en side som gradvis utdateres til den må redesignes. 

Bilde av hvordan det ser ut med moduler i Gutenberg-editoren

Designsystem for multisite

I Dekode får vi stadig flere kunder som har multisite, som består av flere enn ett nettsted, med alt fra 5 til 80 sider. Da handler det ikke om å bygge enkelte moduler, men å bygge et designsystem av moduler som fungerer på tvers av multisites. 

Når vi lager en Gutenberg-modul, har vi som mål at den skal kunne fungere sømløst på tvers av flere nettsteder. Det gjør at vi i større grad må tenke helhetlig og utvikle et skalerbart designsystem. Til dette bruket er WordPress og Gutenberg ekstremt gode verktøy.

Mer enn bare et redigeringsverktøy

Lanseringen av Gutenberg i 2019 var bare begynnelsen. Det er en ny måte for oss som jobber med kode til å utvikle og lage nye moduler på, til det beste for våre kunder. I tillegg er det en ny tilnærming for redaktører og innholdsprodusenter å jobbe med innhold på. Gjennom Gutenberg får våre kunder muligheten til å tilpasse og bygge innhold på sine egne premisser.  

Hvordan layouten ser ut i Gutenberg editoren

Dekode hjelper deg å skreddersy

Gutenberg åpner for friheten til å gjøre en rekke ting. Men med så stor frihet fører også mange valg og det kan være vanskelig å lage en god ramme, som gjør at nettsiden din både ser bra ut og fungerer optimalt mot dine brukere. Det tar også tid å bygge en Gutenberg-side fra bunn, og det er lett å gå seg vill i alle muligheter og funksjoner. Vi i Dekode hjelper deg som kunde med å skreddersy din WordPress-nettside med Gutenberg, til dine og dine lesernes behov. 

Vi har utviklet Teft – et designsystem og koderammeverk, som dekker de fleste behov som gjentar seg fra prosjekt til prosjekt. Designsystemet har med overlegg så lite identitet som mulig, slik at vi kan tilpasse identiteten til kunden. Teft har fokus på interaksjonsdesign og teknologi. 

Ved å bruke Teft kan vi på en kostnadseffektiv måte få opp nettløsninger som ivaretar gjentakende interaksjon og funksjonalitet. I stedet kan vi bruke mer tid på det som gjør hvert enkelt prosjekt unikt. Noen ganger betyr det at vi har fokus på identitet og egenart. Andre ganger betyr det kompleks og forretningskritisk teknologi. Uansett hva vi, sammen med kunden, velger å fokusere på så er det potensiale for å skape verdi som er den avgjørende faktor.

Dekodes eget designsystem Teft
Dekodes eget designsystem, Teft.

Kan vi hjelpe deg? 

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med en nettside basert på WordPress og Gutenberg? Send oss en mail da vel!